بیش از هفتاد و پنج کشور در جهان قهوه را پرورش میدهند و بهترین کشاورزان دنیا دانه های مختص به منطقه خود را کشت میکنند آنها گیاهان خود را با عشق پرورش داده و جهت تهیه یک فنجان ،با کیفیت با تمام توان تلاش می.کنند کیفیت بیش از کمیت چیزی است که متخصصان پرورش قهوه به آن اعتقاد دارند.
آب و هوای گرم و مرطوب و در برخی مناطق بارندگی زیاد باعث رشد بیشتر این درختان می.شود آیا درختان قهوه که در این مناطق گرمسیری و در ارتفاعات بالاتر رشد میکند محصولات بهتری را به عمل می آورند؟
در نگاه کلی باید چنین پاسخ داد که ،بله ارتفاعات بالا در کشت قهوه منجر به افزایش چگالی و پیچیدگی های طعمی میگردد اما شکی نیست قهوه هایی که در ارتفاعات پایین تر رشد میکنند نیز میتوانند استثنایی و خاص باشند اگرچه شرایط در ارتفاعات پایین تر معمولاً کمتر از شرایط ایده آل است.
برزیل آمریکای جنوبی
شده اند با بردن تصور شروع قهوه در برزیل دشوار است زیرا برزیل و قهوه مترادف هم نام برزیل قهوه به ذهن انسان خطور میکند طبق گزارشها اولین گیاهان قهوه تقریباً در اوایل قرن هجدهم به برزیل آورده شد و طی ۵۰ سال از ایالت شمالی پارا در سال ۱۷۲۷ تا ریودوژانیرو منتشر شد
در ابتدا قهوه تقریباً به طور انحصاری جهت مصرف محلی و بومی توسط مستعمره نشینهای اروپایی پرورش داده میشد اما با شروع افزایش تقاضا در ایالات متحده و قاره اروپا در اواسط قرن نوزدهم ذخایر قهوه در تمام مناطق جهان شروع به کاهش کرد.
شیوع عمده بیماری زنگ برگ ،قهوه عملاً سبب نابودی مناطق اصلی پرورش گردید و این امر تبدیل به آغازی برای شکوفایی صنعت قهوه در آمریکای مرکزی و جنوبی شد. وسعت برزیل و ریز اقلیمهای ،آن پتانسیل تولید شگفت انگیزی را نشان داد و مجاورت آن با ایالات متحده برزیل را تبدیل به یک شریک صادرات و واردات قابل دسترس برای بازار غرب کرد.
یکی دیگر از مسائل جالبی که برزیل در سرتاسر جهان با قهوه شناخته شده و در آن نقش داشته است تعداد زیرگونه ها و جهش های متنوع قهوه ای است که یا به طور طبیعی و یا توسط تولید آزمایشگاهی پدیدار شده اند
کاتورا ماراگوگیپ و موندو نوو تنها تعداد کمی از انواع ظاهراً بی شمار قهوه هستند که منشأ آنها در برزیل بوده و در حال حاضر در بین کشورهای پرورش دهنده قهوه در همه جا انتشار پیدا کرده اند
مشخصات قهوه در برزیل
مناطق پرورش Bahia, Espirito Santo, Minas Gerais (including Carmo de
Minas, Cerrado Mineiro, and Sul de Minas), Nambuco, Paraná, San Janei-
ro, São Paulo (including Mogiana)
زیرگونههای متداول ,Bourbon (including Yellow Bourbon), Catimor, Catuai
Caturra, Marago gype, Typica
روشهای متداول فراوری Pulped Natural ، Brazil Natural ، Natural/Dry Washed
Wet (کمتر متداول
دوره برداشت آوریل – سپتامبر، اکتبر – دسامبر
بروندی قاره آفریقا
تولید قهوه در بروندی با افت و خیز همراه بوده است طی زمانی که این کشور مستعمره بلژیک بود. قهوه یک محصول درآمدزا اقتصادی بوده و صادرات آن معمولاً به اروپا و یا جهت رفع تقاضای اروپاییهای موجود در سایر مستعمرات بود
طبق قوانین ،بلژیک کشاورزان بروندیایی هر یک مجبور به پرورش تعداد معینی درخت بودند و البته پول اندکی را برای این کار دریافت میکردند به محض اینکه بروندی در دهه اول ۱۹۶۰. استقلال خود را به دست آورد بخش قهوه خصوصی سازی شد و کنترل از دولت خلع گردید به استثنای زمانی که جهت تحقیقات یا پایدار سازی یا مداخلات قیمتی ضرورتی باشد اما زراعت قهوه از محبوبیت ،افتاد کیفیت کاهش پیدا کرد و درختان قهوه از بین رفته یا به حال خود رها شدند
پس از جنگ و انهدام کامل اقتصاد کشور در سال ۱۹۹۰ میلادی قهوه به آرامی به عنوان ابزاری ممکن برای احیای بخش کشاورزی و افزایش مبادلات خارجی ظاهر شد.
در دهه اول قرن بیست و یکم با الهام گرفتن از موفقیت کشور همسایه خود یعنی روآندا در بازسازی از طريق ،قرموه صنعت قهوه بروندی شاهد افزایش در سرمایه گذاری بود و توازن نسبتاً سالم تأسیسات و کمپانیهای ایالتی و خصوصی قهوه سبب ایجاد فرصت و پایداری بیشتری شد و به بروندی، علی رغم داشتن وسعت کم و تاریخچه پرهیاهو در استقرار خود به عنوان یک کشور آفریقایی نوظهور در تولید قهوه کمک کرده است.
همانند رواندا و به میزان کمتر از جمهوری دموکراتیک کنگو بروندی با نقص سیب زمینی دست و پنجه نرم میکند که میکروارگانیسمی است که عطر و طعمی شبیه به سیب زمینی خام را در دانههای آلوده ایجاد میکند و با مشاهده قهوه دارای پوشش پارچمنت سبز یا برشته قابل تشخیص نیست تلاشهای تحقیقاتی برای ریشه کن سازی کامل این نقیصه امیدهایی را نشان داده که این بیماری تبدیل به یک خاطره دور گردد. بروندی همانند بسیاری از همسایگان خود در آفریقا قهوه های با کیفیت میکرولات را تقریباً به صورت پیش فرض تولید مینماید
هر کشاورز به طور میانگین مالک کمتر از یک هکتار زمین است و میوههای خود را به ایستگاههای متمرکز پالپ زدایی و شستشو یا همان SOGESTAL ها تحویل میدهد قهوه ها معمولاً با نام ایستگاه شستشو فروخته می شوند در ایالت کایانزا ۲۱ ایستگاه شستشو وجود دارد
از جمله Gackowe، Butezi Gatare و Kiryarma بسته به هدایت و مدیریت ایستگاهها چه خصوصی و چه ایالتی توجه به جزئیات در فراوری سبب ایجاد تفاوتی عظیم میگردد و دسته بندی تخمیر و شستشوی خیلی دقیق، امری ضروری برای ایجاد کیفیت و یکنواختی در بین قهوه ها است. روش معمول فراوری در ،بروندی تا حدودی مشابه با کنیا است.
مشخصات قهوه در بروندی
مناطق پرورش Gitega, Karuzi, Kayanza, Kirundo, Muyinga, Ngozi زیرگونههای متداول Bourbon, French Mission Bourbon, Jackson, Mibirzi
روشهای متداول فراوری Natural Dry – Wasified tier دوره برداشت مارس جولای
کلمبیا آمریکای جنوبی
قهوه در دهه اول ۱۷۰۰ میلادی به واسطه کشیشها که در بین استعمارگران اسپانیایی بودند. به کلمبیا آمده است و اولین مزارع در شمال کشور در حوزه های سانتاندر و پویا کا قرار داشتند. در تمام قرن نوزدهم گیاهان قهوه در کشور پراکنده شدند و به طور میانگین مزارع اندازه کوچک تری نسبت به سایر کشورهای تولید کننده آمریکای لاتین دارا می باشند تولید تجاری و صادرات ،قهوه در دهه اول قرن نوزدهم آغاز شد اما تا قرن بیستم نسبتاً محدود باقی ماند.
برپایی فدراسیون ملی قهوه کلمبیا پیشرفت عظیمی برای صنعت قهوه کشور بود و کلمبیا به سرعت خود را به عنوان یک منطقه عمده تولید کننده قهوه مطرح کرد که در رقابت با برزیل و ویتنام بر سر عنوان برترین تولید کننده جهان است.
کلمبیا هنوز به طور انحصاری قهوه عربیکا را تولید میکند گرچه این کشور از پسرفتها و عملکردهای پایین تر ناشی از شیوع بیماری زنگ برگ قهوه در دهه اول ۲۰۱۰ میلادی رنج می برد اما به لطف توسعه و انتشار گیاهان مقاوم به بیماری و همچنین تکنیکهای فعالانه حفاظتی و درمان تولید تقریباً به جایگاه خود بازگشته است.
وسعت کلمبیا به تنهایی در داشتن قهوه های مختلف نقش ،دارد به نحوی که ۲۰ حوزه پرورش قهوه آن از بین ۳۲ حوزه به تولید قهوه میپردازند اما حتی در درون مناطق پرورش دهنده اختلافات فراوانی وجود دارد که ناشی از ریز اقلیمهایی است که به سبب عوارض کوهستانی زمین الگوهای ،باد نزدیکی به استوا و البته تفاوت زیرگونه ها و تکنیکهای فراوری ایجاد میشوند
مناطق شمالی کشور نظیر) سانتا مارتا و سانتاندر با دماهای بالا و ارتفاعات پایین خود قهوه های درشت با تنواری بالا و روشنی کمتر را عرضه میکنند.
کمربند قهوه مرکزی آنتيوكينا، كالداس و کوئیندو که در آن حجم عظیم تولید قهوه قرار گرفته است انواع قهوه با ویژگی نوشیدن آسان قهوه ترکیبی صبحانه را با حالت آجیلی ملایم و شیرینی زیاد و اسیدیته کم تولید می.کنند حوزه های جنوب غربی یعنی نارینو، کائوکا و هویلا، مزارع مرتفع تری دارند