مقالات قهوه

گونه های قهوه به صورت کلی

قهوه گونه های مختلفی دارد که هرکدام دارای زیرگونه هایی میباشد این زیرگونه ها شاخصه های عطری و طعمی متفاوتی داشته که خود را از سایرین متمایز میسازند.

معمولاً فقط دو گونه (عربیکا و روبوستا / كانفورا ” جهت مصارف تجاری پرورش می یابند. البته گونه دیگری به نام لیبریکا ” نیز وجود دارد که سهم بسیار پایینی در تولید قهوه دارد

گونه عربیکا

گونه عربیکا بوته های همیشه سبز با برگی بیضی شکل و سبز تیره بوده که میتواند تا ۶ متر ارتفاع داشته باشد در مزارع اندازه گیاهان را به منظور برداشت و افزایش تغذیه گیلاس ها تا حدود ۳ متر نگاه می.دارند یک گیاه عربیکا حدود ۵۰ سال و بیشتر میوه خواهد داشت اگرچه بعد از ۳۰ سال عملکردش کاهش می.یابد درختان عربیکا در دمای بین ۱۵ تا ۲۳ درجه سانتیگراد و در مناطقی که میزان بارندگی سالانه آنها ۱٫۵ متر است رشد میکنند.

اسیدیته پیچیده و ترکیبات طعمی موجود در گونههای عربیکا به این معنی است که تنوع زیادی در عطر و طعم آن وجود دارد به طور کلی شیرین تر هستند و دارای یادداشت های

عطری و طعمی از میوهها گل،ها شکلات و آجیل هستند.

همچنین از قهوه روبوستا گران تر هستند و این گرانی به دلیل نیاز به شرایط خاص کشت مانند آب و هوا و ارتفاع جهت رشد است دانه قهوه عربیکا معمولاً بیضی شکل و دارای خوشه مرکزی مشخص و بزرگتر از دانه های روبوستا هستند.

 

قهوه عربیکا و روبوستا

گونه روبوستا

گونه روبوستا بیشتر در ویتنام غرب آفریقا اندونزی و سایر بخشهای جنوب شرقی آسیا رشد می.کند روبوستا دارای مقادیر اسیدیته پایین تری نسبت به قهوه عربیکا هستند به این معنی که به طورکلی طعم شیرینی کمتری در آنها وجود دارد درختان گونه روبوستا میتوانند تا حدود متر رشد ،کنند آنها دانه های کوچکتر و گردی را تولید میکنند روبوستا برای اولین بار در کنگو کشف شد درختان روبوستا بعد از ۳ سال اولین محصول خود را تولید میکنند و تولیدات آنها ۲۰ تا ۳۰ سال و بیشتر ادامه می یابد

 

ربوستا در دمایی بین ۲۳ تا ۲۷ درجه سانتیگراد با مقادیر بارندگی سالانه ۱٫۵ متریا بیشتر رشد می.کند در حالی که روبوستا در مناطق دشتی مانند جنگلهای بارانی شکوفا میشود بهترین رشد گونه عربیکا در ارتفاعات بالا از ۶۰۰ متر بالاتر از سطح دریا و (بالاتر است مراقبت از درختان قهوه روبوستا بسیار راحت است این درختان بسیار مقاوم در مقابل شرایط آب و هوایی و آفات گیاهی بوده و به طور متوسط یک سوم ارزان تر از قهوه های گونه عربیکا هستند یکی دیگر از شاخصههای گونه روبوستا وجود کافئین بیشتر است. دانه های روبوستا به طورکلی کوچک تر و دایره ای تر از دانه های عربیکا هستند.

 

قهوه عربیکا و روبوستا

 

 

جدول مقایسه قهوه عربیکا و ربوستا

 

 

نام قهوهعربيكا

 

روبوستا

 

تاریخ نام گذاری

 

۱۸۹۵

 

۱۷۵۳

 

زمان گل دادن

 

به طور نامنظم

 

بعد از باران

 

حدود میزان کافئین

 

۲

 

۱,۲

 

شکل دانه

 

دایره

 

بیضی

 

حدود درصد تولید جهانی

 

70

 

30

 

 

قهوه عربیکا و روبوستا

گونه لیبریکا

گونه لیبریکا در ارتفاعات کم و در مالزی و آفریقای غربی پرورش یافته و کمتر از ۱ بازار تجارت را به خود اختصاص داده.اند در فنجان غلیظ و تند هستند اما طرفداران خود را در بعضی از کشورها دارند. در فیلیپین به باراکو معروف .است دو زیرگونه معروف از لیبریکا وجود دارد. liberica var liberica که به آن گونه Liberica یا Liberian گفته میشود و .liberica var … deverei ، معروف به Excelsa تعدادی از انواع مختلف در ماداگاسکار و جزایر ماسکارین وجود دارد که فاقد کافئین

هستند یا مقدار کمی کافئین دارند از جمله C.kianjavatensis ، C. lancifolia، C. mauritiana ،C.macrocarpa و c.myrtifolia . این گونه ها در بخش طبقه بندی Mascaracoffea قرار ..دارند.

گونه های عربیکا و روبوستا در گروه Eucoffea قرار دارند و تلاش برای پرورش انواع Eucoffea با صفات بدون کافئین از انواع Mascaracoffea موفقیت آمیز نبوده است

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *