روشهای متداول فراوری Washed قهوه

دوره برداشت نوامبر آوریل اندونزی قاره آسیا
قهوه در دهه اول ۱۶۰۰ میلادی توسط هلندیها به جزایر اندونزی وارد شد و اولین بار توسط کمپانی هلندی هند شرقی در دهه اول ۱۷۰۰ صادر شد جاوا اولین جزیره ای بود که قهوه را تحت کشت قرار داد و تاریخچه طولانی که در مورد گیاه قهوه در این اراضی وجود دارد بخشی از دلیل نامیدن قهوه با عنوان “جاوا .است مزارع بزرگ تحت مالکیت هلندی ها
رواج داشته و کارگران و افراد محلی از لحاظ مالی و سیاسی از رژیم استعماری رنج میبردند رمان مکس ها ولار در سال ۱۸۶ با مزایدههای قهوه کمپانی تجاری هلندی تعداد زیادی از راه های سوء استفاده و ظلم زمین داران و دولت هلند بر مردم اندونزی به ویژه سوماترا و جاوا را به طور کلی مطرح می.کند در آن دوران ،فقر گرسنگی و فلاکت در بین کارگران بخش قهوه و در درون جوامع بومی رواج داشت
در دهه های ۱۸۶۰ و ۱۸۷۰ اپیدمی بیماری برگ زنگ ،قهوه بازار قهوه در اندونزی را نابود کرده و منجر به ترک بسیاری از املاک توسط هلندیها شد با درهم شکستن مزارع کارگران قطعات کوچک زمین را در اختیار گرفته و سرانجام اکثر ذخایر قدیمی گونه عربیکا را تحت کشت قهوه و پیوندهای مختلف مقاومتر به بیماری قرار دادند توزیع مجدد اراضی غلبه قهوه کاران خرده زمیندار بر جزایر شد که تا به امروز نیز این گونه بوده است
به طور کلی اندونزی چهارمین کشور از نظر بیشترین تولید قهوه در جهان است گرچه جاوا که زمانی یک تولید کننده قوی و خاستگاه اصلی پر تقاضاترین ذخایر قهوه جهان بود به بازگیری جایگاه خود در صدر لیست جهانی نزدیک هم نیست سبب قهوه های جاوا مدتها به علت داشتن خصوصیات ،خاکی شور و خصوصیات گیاهی یا نباتی خود متمایز شده اند این مسئله تا حدودی نیز به علت اقلیم و ترکیب زیرگونه های
پرورش یافته بوده و همچنین به علت فراوری ویژه پس از برداشت یعنی پوست گیری مرطوب که به صورت محلی به آن Gilling Basah گفته میشود که بخش اعظم کیفیتهای منحصر به فرد این قهوه ها را ارائه میکنند
یکی از مشهورترین و سوء تعبیر شده ترین اصطلاحات در قهوه موکا جاوا است که به لحاظ تاریخی به آمیزه ای از دانههای قهوه جاوا و یمنی حاصل شده
،بود برمیگردد قهوه) یمنی به علت نام بندر اصلی خود موخا نامگذاری شده است که به صورت موخا، موکا و موچا تلفظ می شود مزه عمیق شکلاتی و طعم توت یمنی به عنوان کمکی عالی جهت مشخصات جاوایی با پیچیدگی در نظر گرفته شد.
با این حال در طول قرنها کلمه موکا و جاوا به صورت محاوره ای برای سایر اصطلاحات مرتبط با قهوه مورد استفاده قرار گرفته و سبب ابهام زیادی در بین مصرف کنندگان امروزی شده است. امروزه واژه موکا جهت توصیف نوشیدنی ای تهیه شده از اسپرسو و شکلات مورد استفاده قرار میگیرد که به خصوصیات شکلاتی که قهوه یمنی به آن مشهور است بر میگردد در حالی که کلمه جاوا عموماً به عنوان جانشینی برای قهوه در زبان عامیانه و کاربرد روزمره به کار گرفته می.شود یکی دیگر از مناطق کشت قهوه در اندونزی جزایر سولیسی است.
با نام سابق سلبس همراه با باقی اندونزی از اوایل قرن هفدهم تا جنگ جهانی دوم تحت کنترل هلندیها بود و تولید قهوه توسط کمپانی هلندی هند شرقی معرفی و تحمیل شد. در سال ۱۷۵۰ اولین گیاهان تیپیکا که شروع به انتشار در اطراف سایر جزایر جاوا و سوماترا
کرده بودند به سولیسی رسیدند
مشخصات قهوه در جاوا اندونزی
مناطق پرورش: (Java(ljen Plateau
زیرگونه های متداول Ateng, Catimor, Tim im Typica روشهای متداول فراوری Wet Hulled (aka Giling Bash – Wahed دوره برداشت جولای سپتامبر
مشخصات قهوه در سوماترا اندونزی
Sumatra (Aceh/Gayo, Lintong, Takengon/Bener Meriah):9blis.
زیرگونه های متداول: Bourbon, Catimor, Caturra, Tim Tim
–
روشهای متداول فراوری Wet Hulled (aka Giling Basah Wahed
دوره برداشت جولای سپتامبر
مشخصات قهوه در سولیسی اندونزی
مناطق پرورش Sulawesi ( Enrekang, Gowa, Mamasa, Sinjai, Tana Toraja زیرگونه های متداول Jember, Typica, S795
روشهای متداول فراوری Washed, some Wet-Hull
– دوره برداشت: می- نوامبر